Over Soulwood

SoulWood B.V.

SoulWood® is een jong merk dat is opgericht in 2016 en timmert ondertussen al flink aan de weg met mooie projecten! Zoals het Bresc gebouw in Werkendam, de studentenwoningen Elzenhagen in Amsterdam, de Zonneboom in Roosendaal etc..

De oprichters zijn Duco Heeneman en Gert Roubos; samen hebben ze hun kennis in hout en gevelbekleding gecombineerd om tot de ultieme houten gevelbekleding te komen.

Het doel was gevelbekleding vormgeven die aan de eisen en wensen van tegenwoordig voldoen, wat ze het liefst als totaal pakket aanbieden. Door de jaren heen hebben ze gezien dat goede advisering cruciaal is om tot de juiste keuzes te komen.
SoulWood® is zich bewust van haar verantwoordelijkheid en daarom wordt er alleen maar FSC® en PEFC ™ gecertificeerd hout gebruikt. Doordat ze aangesloten zijn bij deze organisaties wil SoulWood® bijdragen aan een duurzaam beheerd bos, waarbij rekening wordt gehouden met de mens en onze planeet.

Hout is natuurlijk een goed te recyclen product en zeer milieuvriendelijk, wat weer goed past bij het gedachtegoed van tegenwoordig.

Wanneer het mogelijk is werkt SoulWood® graag met gerecyclede houten geveldelen; dit programma heet Vintage.

In het bouwbesluit worden strikte eisen gesteld aan brandveiligheid, hieraan kan SoulWood® voldoen. Wanneer de geveldelen worden behandeld met een brandvertrager verkrijgen ze de juiste brandvertragende eigenschappen. Het vertraagt de brand – en rookontwikkeling, waardoor de mensen het gebouw veiliger kunnen verlaten wanneer er brand is. Een groot scala van de Soulwood® uitvoeringen kan met de brandvertrager worden voldaan aan brandklasse B, S2-do.

SoulWood® is als enige voorzien van een CE markering (inclusief DOP) op de brandvertragende wand- en gevelproducten.

Uiteraard is er veel meer te vertellen over onze werkwijze en dit doen wij dan ook graag. U kunt ons telefonisch bereiken op: 015 – 763 3100 of u kunt het contactformulier op deze website invullen. Wij zullen u dan zo spoedig mogelijk terugbellen.

Duco Heeneman

Duco Heeneman

DGA

Mob.nr.: 06-27837867

Gert Roubos

Gert Roubos

DGA

Mob.nr.:  06-53176017

Sandra de Bruijn

Sandra de Bruijn

Office Manager

Share This